Stof komt altijd in elk huis voor, ook al zuigt u regelmatig. Computers zijn met recht echte stofzuigers. elke pc heeft altijd wel minimaal 1 of meer koelfans in de kast zitten die de computer intern van koele lucht moeten voorzien. Dit gebeurt door de warme lucht uit de pc te blazen en /of koele lucht aan te zuigen. Nu is dat op zich natuurlijk erg goed maar zijn er ook nadelige bijkomstigheden van deze koelingsvorm. Tijdens het aanzuigen worden stofdeeltjes uit de lucht opgezogen en hopen zich op in of bij de koelfans.

Dat dit voor problemen kan zorgen is duidelijk. Door de ophoping van stof kan bijvoorbeeld een koelblok, dat op een processor is geplaatst, zijn warmte niet meer goed kwijt en wordt het koelblok ook niet meer effectief door de koelfan gekoeld. Resultaat is dat de computer langzamer gaat werken en soms zelfs helemaal niet meer opstart doordat er een oververhittings-beveiliging in werking treed. Met name de koelfan van de processor en de voeding zijn bekende stofzuigers. Het komt regelmatig voor dat met name goedkopere voedingen er mee uitscheiden als de stof ophopingen te groot worden.

Erg veel (rook)stof zorgde hier voor een oververhittingsprobleem

Ook componenten als videokaarten en harddisks moeten goed gekoeld blijven om zo optimaal hun werk te kunnen doen. Een goede luchtcirculatie in uw computer is dus van groot belang. Ons advies is om uw pc dan ook regelmatig te laten schoonmaken, zo’n schoonmaakbeurt kost niet veel en zorgt voor een langere levensduur van uw vertrouwde computer.

Hoe stoffiger de omgeving is waar de computer staat hoe eerder deze aan een schoonmaakbeurt toe is. Vooral computers die in dezelfde ruimte staan waar regelmatig wordt gerookt of waar eten wordt gekookt is het opletten geblazen. Hier zal het stofprobleem in worden versneld. Doordat er hele kleine deeltjes rookstof van sigaren en sigaretten of vetstof van het koken zorgen voor een versnelde vervuiling van uw computer koelfans en blokken. Als voorbeeld kunnen we kijken naar afzuigkappen, ook daar zal zich regelmatig sneller een vettige laag vormen.

Er is een oplossing voor dit probleem, en dat is natuurlijk het op vakkundige wijzige laten schoonmaken van uw pc. Net als bij de servicebeurt van een auto krijgt u een formulier na de schoonmaakbeurt waarop staat aangegeven wanneer het verstandig is om wederom een afspraak met ons te maken om uw pc te laten schoonmaken. Door onze ervaring kunnen we hiervoor een redelijk nauwkeurige inschatting maken. Het vakkundig schoonmaken van uw pc of laptop kost 35,– euro incl. BTW.

De computer wordt op professionele wijze schoongemaakt en ontdaan van al het stof en eventuele aanslag. U bent u computer hooguit 1 dag kwijt. Tijdens schoonmaak en controle wordt er ook gekeken of de koelfans van uw pc nog in goede conditie zijn of dat er wordt geadviseerd deze te vervangen. De motor van een koelfan wordt in de loop van de tijd slechter doordat het vele uren achtereen op heeft gedraaid. Dit moet natuurlijk worden nagekeken en indien de prestatie onder de maat is snel worden vervangen. Wij kunnen indien noodzakelijk alles op koelfan en voeding gebied in uw pc vervangen. We kunnen vaak zelfs extra koeling aanbrengen voor koelere en betere prestaties zodat u nog langer plezier kunt hebben van uw pc.

rook en vetstof zorgen voor dit soort aanslag in uw pc

Naast het schoonmaken zijn wij ook gespecialiseerd in het veel stiller maken van uw computer. Ook hiermee hebben wij jaren ervaring en weten op verantwoordelijke en succesvolle wijze een doorsnee pc een flink stiller te maken, soms zelfs zo stil dat u niet meer hoort of deze aan staat.

Nog even een paar tips ;
De computer in de woonkamer lijkt leuk en gezellig maar bedenk daarbij aan het mogelijk versnellen van het stofprobleem in uw computer. Een goede manier om minder stof in de pc te krijgen is om deze minstens 20 centimeter van de grond te plaatsen, dit helpt natuurlijk niet voor rook en kookstof. Hierbij kunt u wel het rook- en vetstof beperken door als er wordt gekookt de pc uit te zetten.

Heeft u vragen of wilt u de pc laten schoonmaken neemt u dan contact met ons op : 0226 – 41 32 14